å ena sidan, å andra sidan!

Det finns alltid två sidor av ett mynt,  det är aldrig ens fel när två träter. Sån där gammal ”klokskap ¨” duggar tätt. Men är det sant?

Å ena sidan så är jag för absolut jämnställdhet. Lika lön för lika arbete, är en självklarhet. Alla tjänar på jämnställdhet. Kvinnor OCH män. Men det handlar inte bara om vem som tjänar på det. Det är en hedersfråga!

Å andra sidan, så varför förneka biologin? Män är bra med barn, men urusla på spädbarn. Män idag gör allt våra pappor aldrig gjorde. Vi byter blöjor, lagar mat, snyter ungar, tröstar, hämtar och lämnar på dagis, städar, diskar, tvättar, kör hit och dit, går på föräldramöten osv. Våra pappor rökte pipa och läste tidningen. Thats it! Kort sagt. Män idag gör för det mesta alla traditionellt ”kvinnliga sysslor”. Så långt allt väl. Om det inte vore för det faktum att kvinnor i motsvarande grad inte tagit till sig traditionellt manliga sysslor. Ytterst sällan de byter vinterdäcken, tar ner den där burken från översta hyllan, bär in den tunga kassen, klipper gräset, bygger carport, spikar vind skivor eller kvoteras till gruvarbetare. Tvärtom, blinkar de mildt då något ska ”skruvas”. Skruvas…detta magiska ord. Att dra en skruv runt. Åt rätt håll. Hur svårt kan det vara. Ni vet mycket väl var skruvdragaren ligger!

Å ena sidan är prostitution en verksamhet så långt från ära och redlighet, heder och anseende man kan komma. personliga tragedier, trasiga psyken, smittspridning, människohandel där kvinnor är en handelsvara. Där kvinnans kön är en relativt riskfri, inkomstbringande mjölk ko till samvetslösa bulgariska kroppsbyggare och andra ljusskygga, fega, ynkliga, patetiska, våldsamma män i total avsaknad av samvete. En vara man kan smuggla över gränser och en vara som till skillnad från knark genererar inkomster om och om igen. Torskar som omedvetna om vad de stödjer, hittar tusentals ursäkter för sitt beteende. Allt annat än: Jag var kåt! Det finns all anledning att oponera mot detta.

Å andra sidan. Har man full bestämmanderätt över sin egen kropp eller inte? Om jag väljer, om jag vill sälja mig. Ska jag inte få det då? Det är ju min kropp? Har kvinnan rätt till sin egen kropp eller ej. varför finns det inte rättvisemärks miljöanpassad svanenmärkt  Sverker olofsson godkänd köp sex?? Jag tvivlar nämligen på att den feministiska aversionen mot företeelsen härör från äkta och hjärtlig omsorg om sina medsystrar, och inte från en allmän rädsla att det ska gå inflation i fitta.

Å ena sidan så är religion helt enkelt bara för dumt för att överleva. Dess barnsliga lättkränkthet, dess ovilja till förnuftig argumentation, dess våldsamhet, dess falska ödmjukhet och vulgära, omättliga, giriga anspråkslöshet,dess systematiska förnekande av fakta, dess totalitära strävan, dess löjeväckande förklaringsmodeller och dess om och om igen överbevisade falsarier till urkunder. Dess själviskhet, barnslighet, egoism, kunskapsförakt, omoraliska moralism, illa genomtänkta ställningstaganden och sexualfientlighet, kan bara inte vara här för att stanna. Kanske kan vi en dag lyfta mänskligheten över en nivå där manslutar tillbe låtsaskompisar med varierande namn och tänker själv.

Å andra sidan: Religion skänker tröst! Visst! Kan man se sig själv i spegeln och säga. Jag vet att det jag tror på faktiskt inte är sant, men jag väljer att bortse från fakta till förmån för min tro, och ändå högakta sig själv. Ja då går man klar med det mesta.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>