tro och vetande!

Det kommer allt oftare vittnesbörd från ”kända” personer som blivit ”frälsta”. Veckotidningar och Tv tablåer är fyllda av historier om spökerier, medium, healare, taro kärringar, spåtanter och andra ”experter” på fenomen som inte existerar.

Fenomen som alltid, utan undantag, faller ihop som korthus vid seriös granskning.

Fenomen lika sannolika som tomtar, troll, di små under jordi, skogs rået, älvor, näcken och analsexorgier med Hin Håle på blåkulla.

Detta är ett tecken på oförnuftets återkomst som skrämmer mig. Varken upplysningen, evolutions teorin eller vetenskapen har lyckats knäcka vidskepelse och religion. Vilket i princip är samma sak bortsett från att den ena är instutionaliserad.

Få händelser i mänsklighetens historia är så beklämmande, så urbota korkade, så vansinningt kontra produktiva, som de ständiga striderna mellan tro och vetenskap. Mellan religionen och det fria undersökandet.

Den Gud som sannolikt inte existerar, är en betydande maktfaktor i Sverige och i övriga världen. Är vi inte större än så?

Tronen, altaret, svärdet och penningpåsen gör sig alltjämt påminda. I ohelig allians drar de sin näring ur vidskepelse och tro. De saknar helt skam! Om Gud skulle funnits så ligger det i hela konceptet, att ingen människa kan förstå honom. Hur kan de då ha ”korrekta” uppfattningar om alltifrån obefläckad avelse, dop, nattvard, kost, kläder eller mellanmänskliga relationer.

Någon sade: Fiskar förstår sig inte på kärnfysik. Därför håller de klokt nog käft om eventuella åsikter och detaljer i ämnet. Det borde många människor ta efter.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>