ytterligare ett kliv tillbaka, med raska steg mot medeltiden.

I veckan så beslutade världskulturmuseet att INTE visa Elisabeth Ohlsson Wallins foto utställning från den religiöst infekterade varböld vi namngett Jerusalem. Världskulturmuseet angav att man inte ville uppröra religiösa känslor.

Det här är givetvis nonsens. För det första så finns det inget sätt att inte uppröra religiösa känslor. De blir upprörda för allt Allra upprördas blir de över sådant som inte angår dem. Faktum är att den stor del av dem gör inte mycket annat än att gå runt och vara upprörda. Var och vad du än föds som, så kan du vara aldeles övertygad om att det finns miljontals människor runt om i världen som hatar dig för just det. Allra mest hatar de givetvis människor som mig. Otrogna Svin! Nåväl. Hat drabbar som bekant den som hatar mest, så hata på ni bara.

För det andra så är argumentet ett falskt argument. Vad man borde sagt är sanningen, nämligen: Vi vågar inte visa dessa bilder för vi är nämligen rädda för våld från religiösa idioters sida. Därför väljer vi att ”ta hänsyn” oavsett hur vansinigt detta än känns och är. Vi väljer att sälja ut de upplysningsideal, de fri och rättigheter som generationer innan oss kämpat för och gett åt oss att förvallta. Vi gör detta för att vi är så toleranta att vi hellre klär ut vår mormor i Burkha, än kritiserar religion.

Var är alla de röster som borde anta riktiga brösttoner till yttandefrihetens försvar. Journalisterna som lever på den? Penn klubben, Publicister, författare, feminister. Pinsamt tyst! Men allra tystas är det från politiskt håll. Dödstyst!

2 comments to ytterligare ett kliv tillbaka, med raska steg mot medeltiden.

  • cyklop

    Ja! Vad vi har är dödsdommar mot författare som skriver romaner. Dödsdomar med utlovande av ekonomisk belöning och eviga oskulder ( hemska tanke!) i en himelsk bordell. Utlovade av statschefer, i eget namn, utan maskering, på world wide prime television time, och ingen. INGEN häpnar! Vi förväntar oss det? Vi har inställda konstutställningar, mördade film regissörer, avbrutna universitets föreläsningar, inställda filmvisningar, holländska parlamentariker i landsflykt för att ha kritiserat Islam, vi har kravaller, mord, skadegörelse, lynchningar och nerbrunna ambassader på grund av några teckningar. Att bränna ambassader. Förstår någon vilket brott mot folkrätten, mot civilisationens grundpelare detta är? Att det sen råkar vara fel lands ambassad gör det inte bättre. INTE ENS DÅ, kan vår statsminister förmå sig till att protestera. Han beklagar beslutet att publicera bilderna, men inte den fullständigt oproportionerliga responsen. Vi har allt detta och vi har en påtaglig självcensur. En rädsla som sätter munkavel på oss. Som lök på laxen har vi dessutom beslutat att legitim kritik av religion, är att betrakta som rasism..hur hamnade vi i denna soppa av respekt för uppfattningar så uppenbart genomskinligt vansinniga att de måste reagera på detta sätt vid minsta ifrågasättande?

  • Anders

    Inte bara mot medeltiden, pressen har gått tillbaks mot censuren, läsarna knyter nävarna i byxorna när deras insändare blir censurerade av t.ex. fega SDS m.fl. vars stora ambition är att vara 100% politiskt korrekt. Tidningarna toppstyres av fega redaktioner. Ve den journalist som vågar skriva något kritiskt om våldsreligionen islam. Ve den journalist som redovisar fakta om tillståndet i samhället. ( vem som sitter på våra fängelser) Ve den journalist som vågar peka på vem och vilka som utgör den stora faran i samhället. Ve den journalist som vågar berätta sanningen. SDS är ju inställd på att i varje andetag vara beredd att ta 2 steg tillbaka så att inte någon med medeltids ideér från t.ex mellanöstern blir ledsna över att inte få tillämpa sina våldsideér i det nya landet.
    Vad som behövs är en totalbojkott av SDS m flera. Det är stötande att som läsare först bli censurerad o sen vara med o betala deras feta löner

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>