Predikanterna

En Tsunami sveper in över sydostasien och dödar urskiljningslöst 300 000 människor. En jordbävning slår till mot Haiti, med full kraft. Tio tusentals dör under de mest fruktansvärda omständigheter.

Händelser av den här karaktären som drabbat mänskligheten, kan räknar i tio tusentals, offren i miljoner.

Den mänskliga ryggmärgreflexen, det mänskliga sökandet efter mål och mening, även när det inte finns någon sådan, framkallar frågan. Varför, varför, varför?

Det är då Gudarnas språkrör kliver fram med svaren. För att ni syndat, för att ni inte tror nog, för att ni inte offrat nog, för att ni har sex med fel personer, för att han kan, för att Gud vet vad som är bäst för dig, även om det innebär att ditt barn blir levande begravd. Du vet att han älskar dig!

Vidskepelse, nonsens, illasinnat ljug.

Sanningen är givetvis att detta är konsekvensen av att bo på en planet med ett flytande varm inre och en tunn avsvalnande skorpa. Av att bo på en planet med förskjutningar av tektoniska plattor osv.

Vi kan med andra ord räkna med dessa händelser. De kommer att komma igen, och igen, och igen.

Så när predikanterna dyker upp, likt flugor till skämt kött. Då kan du vara fullt förvisad om endast en enda sak. De ljuger.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>