Knutby!

Kommer någon ihåg den lilla idylliska kristna filadelfia församlingen i Knutby?  Den där församlingen där vuxna medlemmat trodde att Gud komunicerade till dem via Sms. Oklart vilket abonemang han hade, men faktiskt mindre sannolikt än att han skulle komunicera utan några tekniska hjälpmedel alls!

Nåväl. I knutby talar man fortfarande i tungor och är övertygade om att Jesus när som helst kommer att dimpa ner på jorden igen. Och av alla platser så kommer han givetvis att välja lilla knutby på upplands slätten. Det är ju där de rätt trogna finns, och det är ju där hans blivande brud…..eller blivande och blivande? De är faktiskt redan gifta.

Personligen är jag dock mera tveksam till detta. Jag tror givevis han kommer att hamna i södertälje. Där bor ju alla andra syrianer, vilket gör att det är där han har ´störst möjlighet att göra sig förstådd.  Vi vet ju också hur hemkär han var och att han aldrig lämnade ett område stort som Småland.

Lätt kommer det förståss inte att bli. Jesus arameiska är förvisso rotskottet till dagens syrianska och assyriska, men mycket hinner hända med ett språk på 2000 år. Generellt tror man att gränsen för att göra sig förstådd, går någonstans vid 500 år. I vårt fall alltså Gustav Vasa. Detta förutsätter förståss att bägge talarna anstränger sig och inte använder sig av ord som Ipod, IT, Pizza Hut eller mobilsurfa.

Nu kanske vän av ordning protesterar med hänvisning till att Jesus var Gudomlig och givetvis kan prata alla språk. Att han liksom prästen i Vilhelm Mobergs utvandrarna, med automatik pratar språket i landet där han hamnar. Något som i prästens fall visade sig vara en villfarelse.

Hur det än är med den saken så håller åtminstone jag Södertälje för mer troligt än Knutby, eller kanske för precis lika otroligt?

Kanske kan knutby församlingen teckna ett Comviq kompis abonnemang åt honom, ringa och fråga? Om inte annat så vore det ju slöseri med tid att vänta förgäves!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>