Kultur imperialims?

 

Det sägs ofta att anledningen till att Islam befinner sig i mänsklighetens bakvatten, är att den till skillnad från kristendomen aldrig reformerats. Att dess blodiga gränser. Både inre och yttre, är en konsekvens av en religion så fylld av sin egen övertygelse om sin överlägsenhet, och så frustrerad över de uppenbara bevisen på motsatsen. En kombination av mindervärdeskomplex och grandiost ego leder sällan till ballans, även om man kan tro det.

Det är sant att Islam aldrig genomgått  en”upplysning”. Det beror inte på att det råder brist på upplystna muslimer. Det beror på att alla muslimska Voltaire konsekvent dödats.

Nu flyttar dessa till västländer om de kan, och att då inte stå upp, och till 100% skydda yttrandefrihet och upplysnings ideal, är att beröva Islam kanske den enda changs de har till spontan reformering.

Nu går utvecklingen åt precis fel håll. Wahabitiska moskeer finasierade av olje miljoner växer upp som svampar ur jorden i Europa. Islams mest ärkekonservativa tolkningar, de mest högljudda, de mest demokratiskt oförenliga får tolknings företräde och vinner mark. Vad är det om inte kultur imperialism?

Identifieringen som just muslim verkar vara så stark att man tolererar vilka sociopat beteenden som helst av tros broder, bara för att man delar en religion. Han har rätt, för han är ju muslim? Fatworna mot sköns stympning, självmordsbombningar mot icke kombatanter, bokbål och stening av kvinnor, lyser som bekant med sin frånvaro.

På otaliga ställen i Koranen står det att det är rätt att ta till våld/krig om Islam angrips. Det finnas ingen tvekan om detta. Tolkningsfrågan blir då, vad är ett angrepp på Islam?

Att utbilda flickor? Att låta kvinnor klä sig som de behagar? Att låta begäret för stunden bestämma vem man vill ha sex med? Att inte tycka att koranen är världens bästa bok alla kategorier?

Är man därtill patetiskt lättkränkt, med dåligt självförtroende parat med ett alltför grandiost ego. Ja då är det lätt hänt att tolkningen blir mycket vidlyftig. Något vi ser exempel på dagligen.

Och vad handlar allt detta om igentligen. Jo om nonsens, önsketänkanden, fantasier och bullshit.

Det är helt enkelt bättre att bo i en sekulär västerländsk demokrati, än att stenas ihjäl av en hord utbildade män med förståndet i skägget.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>