Tidsfördriv och apor i himlen!

Ibland när man sitter sysslolös och njuter en öl på en uteservering, en kaffe på kafe´eller bara allmänt iaktar människor som passerar förbi, så har det hänt att jag roat mig med en tanke lek. Jag är övetygad om att jag inte är ensam i detta.

Vem har inte tänkt: Hmmm! Undrar hur hon ser ut naken?

Nåväl. Den går till på följande vis. Fundera på om människorna som passerar dig skulle ha päls. Vilken apa skulle de då vara? Det är ganska lätt och väldigt roligt.

Där kommer en klockren gorilla, orangutang, chimpans. Typisk mandrill! Den där finlemmade hade vart en lemur eller möjligen Gibon. Oj! En näs apa!

Gör man detta ihop med en lika störd vän, och skriver relultaten på servetter som man sedan jämför, är samförståndet, träffsäkerheten slående. Åtminstone upp till sjätte ölen. Därefter brukar det börja svikta.

Det skulle vara intressant om två religiösa kunde ( det kanske de kan/gör?) roa sig på samma sätt, fast då angående vem som kommer till himlen och vem som kommer till helvetet. Bara så att man fullständigt ovetenskapligt kan jämföra träffsäkerheten?

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>