Kristi himmelsfärd.

Så har vi då precis firat att Jesus ”enligt säkra källor” flög till himlen?  Trotsade tyngdlagen och utan någon form av tekniska hjälpmedel leviterade upp till någonstans ovanför stratosfären. Okänt exakt var någonstans. men uppåt var det….  Men,  bara för att en dag komma tillbaka och ställa till med ett verkligt massmord ( som han lovat!).

Det här är givetvis en imponerande prestation, som till och med överträffar Mohameds flygtur på en bevingad häst. Håll i åtanke att detta är hundratals år innan bröderna Wrights första berömda flygning.  

Nu är ju Mohamed och Jesus långt ifrån de enda som klarar av bedriften att flyga. Tomten, häxor, älvor, stålmannen och en hel armada gudomligheter klarar den bedriften. En av de gamla kyrkofäderna tog sig till och med en flygtur runt NotreDam katedralen i Paris, och han var inte ens gudomlig.  Uppenbarligen utan några som helst problem. Akvatiska och aeronatiska talanger är således legio i vissa kretsar.

Om man tror på den ena flyturen, så kan man knappast förkasta de andra. Bevisen är nämligen likvärdiga, dvs icke existerande. Det vore som att tro på Kalle Anka, men avfärda knatte, fnatte och Tjatte som serie figurer utan verklig existens.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>